Berrel Berrel Kräutler Wins Competition to Expand WHO’s Geneva Headquarters

13 May of 2015 by

Berrel Berrel Kräutler has won the World Health Organization’s (WHO) two-stage international design competition to expand its headquarters in Geneva, Switzerland. Employing a restrained approach, their design for a cubic office building will replace numerous temporary structures and unify the complex’s permanent infrastructure.

The addition to the WHO headquarters will play a supplemental role to its immediate surroundings, namely the Main Building – a competition-winning design by Jean Tschumi completed in 1966. Similar applications of scale, tectonics, and materiality will form a strong visual connection between the new and old constructions, while a platform will physically link them for improved accessibility. Furthermore, the placement of the new facility will define the complex along the street, opening it toward the neighboring woodland to frame views of the natural surroundings.

Beneath the platform on the connecting level, several congregation spaces — including an exhibition and reception area, restaurant, and cafe — will transition occupants from the Main Building and underground

554d4e87e58ece92c7000084_refurbishment-viaduct-arches-em2n_portada_03_refurbishment_viaduct_arches_em2n_-roger_frei-530x706

Previous:

Refurbishment Viaduct Arches / EM2N

MVRDV-the-seoul-skygarden-abandoned-highway-korea-designboom-01

Next:

MVRDV to transform abandoned highway into the seoul skygarden

You may also like

Post a new comment

nine + 10 =