BIG Designs Labyrinth for Atrium of National Building Museum

03 April of 2014 by

The National Building Museum (NBM) has announced that BIG has designed a 61×61 foot maze to be housed in the building’s grand atrium from July 4th to September 1st of this year. According to the NBM’s website, the labyrinth’s Baltic birch plywood walls, which stand 18 feet high at the maze’s periphery, descend as you make your way towards the center. From the core, then, visitors receive a view of the entire layout – and a better understanding of how to get back out.
According to Bjarke Ingels, “The concept is simple: as you travel deeper into a maze, your path typically becomes more convoluted. What if we invert this scenario and create a maze that brings clarity and visual understanding upon reaching the heart of the labyrinth?” Of course, those uninterested in the challenge of figuring out the maze can peek down on it from the Museum’s second and third floors – but where would

Marc Gerritsen's skeletal Naked House exposes its insides to the seafront

Previous:

Marc Gerritsen's skeletal Naked House exposes its insides to the seafront

533b7b3ac07a80e62d00006a_primary-school-j-jaur-s-ii-yoonseux-architectes_01-530x328

Next:

Primary School J.Jaurès II / YOONSEUX Architectes

You may also like

Post a new comment

9 + fourteen =