Communal Crematorium / Henning Larsen Architects

29 May of 2015 by

Architects: Henning Larsen Architects
Location: 4100 Ringsted, Denmark
Area: 2700.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Anders Sune Berg

Landscape Architect: Birgitte Fink
Consulting Engineer: Damgaard Consulting Engineers
Construction: Elindco

From the architect. The coffin is first carried from the hearse to a quiet and peaceful room for last goodbyes. From this quiet room, friends and relatives of the deceased have the option to follow the coffin and observe the cremation through a window into the furnace room. The 12-meter-tall furnace room is flooded with daylight; brick walls and granite floors are lit throughout the day by windows placed high on the East and West gables, which face the woods.

The crematorium is designed with consideration for the people who work there. The new furnace room creates good indoor climate and working conditions while also offering a worthy atmosphere for the relatives of the deceased. Users of the space are able to enjoy the light as it changes

555fc7fde58ece07f90001aa_ebp-e2a_xebp01_1748_jan_bitter-530x795

Previous:

EBP / E2A

architecture-modern-residence15

Next:

Creative Multi-Generational Family Home in Virginia: The Bridge House

You may also like

Post a new comment

11 − seven =