Contemplative Tunquen House Overlooking the Ocean

27 April of 2014 by

Nested 164 feet above sea level, on a solitary cliff (100 miles away from the city of Santiago, Chile), Tunquen House is a single-storey family home envisioned as a contemplative modern refuge. Designed by Nicolás Lipthay Allen / L2C, the residence frames astounding views, encouraging inhabitants to connect on a visual and spiritual level with the ocean. In order to disconnect from a consumptive lifestyle, needless to say, one doesn’t need much: waves colliding and crashing on the rocks, the salty scent of the shoreline and soothing sounds from the depths.
Defined as a single volume of white concrete, Tunquen House outlines the wonderful outdoor environment. Living room, kitchen and dining occupy the core of it, with wide-stretching views on two sides. “Attached to the living area is a courtyard that has multiple functions, the most important is to be outside sheltered from the wind, in connection with the view and the interior of the

tele2 arena

Previous:

Tele2 Arena by White arkitekter

MixedCubes001view_from_Liljeholmsbron

Next:

Mixed Cubes

You may also like

Post a new comment

thirteen − 4 =