Haydon School Activity Hall / Nick Baker Architects

13 May of 2015 by

Architects: Nick Baker Architects
Location: Haydon School, Wiltshire Lane, Pinner, Greater London HA5 2LX, UK
Area: 1090.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Hamish Park

Quantity Surveyor: Quadrant
Structural Engineer: The Budgen Partnership
M&E Engineer: EEP
Contractor: Lifebuild

From the architect. The completion of a new activity hall marks the 10th year of Nick Baker Architect’s involvement in the development of Haydon School, and the penultimate phase of a Masterplan developed in 2004.

Located in an infill site with a 3m level change between adjacent buildings, the hall is raised to provide valuable covered play area below and panoramic views over adjacent playing fields. Corridors wrap around the South and West of the hall, linking two separate wings of the school for the first time. This, alongside a new passenger lift to the West of the hall, greatly improves efficiency of circulation and provides covered access for wheelchair users.

The hall and corridors are passively ventilated using ventilation towers, and

5552af37e58ece8a2600005c_the-whitney-museum-of-american-art-at-gansevoort-renzo-piano-cooper-robertson_portada_630-013-530x480

Previous:

The Whitney Museum / Renzo Piano Building Workshop + Cooper Robertson

5552d99ae58ece92c7000394_vietnam-pavilion-milan-expo-2015-vo-trong-nghia-architects_07_view_from_se-530x353

Next:

Vietnam Pavilion – Milan Expo 2015 / Vo Trong Nghia Architects

You may also like

Post a new comment

one × 2 =