La Grande Passerelle / AS.Architecture-Studio

28 May of 2015 by

Architects: AS.Architecture-Studio
Location: St-Malo, France
Area: 6500.0 sqm
Year: 2015
Photographs: Hervé Coudrais, Luc Boegly

Engineering: Arcoba, T/E/S/S (structure + envelopes)
Lightning: 8’18”
Acoustics: AVA
Furnishings: Architecture-Studio (Design team leader)
Visual Identity And Signage: Thomas Kieffer
Specific Furniture: Omlarchitecture (Agnès Martin/Yves Lamblin)
General Contractor: SOGEA Bretagne
Cost: 23 M euros before tax

From the architect. La Grande Passerelle, home of the main public cultural facilities of Saint-Malo, is immediately seen by travellers arriving from TGV (high-speed train) station.
This cultural hub, open to the public since December 2014, was designed by the Paris agency Architecture-Studio, and includes a media library, an art-house cinema, a media centre, and “4e lieu”, a multiuse space. It is located in the very centre of Saint-Malo, which includes the three communities of Saint-Servan, Paramé and Intramuros.

The new urban renewal movement of Saint-Malo, inspired by the relocation of the old station, was involved in the creation of La Grande Passerelle. In fact, the

5564c379e58eced22f0000b8_house-tropical-box-whbc-architects_portada_img_0574-530x353

Previous:

Tropical Box House / WHBC Architects

St-Antonys-College-by-Zaha-Hadid-SQ_dezeen_468_1

Next:

Zaha Hadid adds a shimmery steel tunnel to an Oxford University college

You may also like

Post a new comment

2 × 5 =