Learning Center FLA / Studio Marinoni

04 April of 2014 by

Architects: Studio Marinoni
Location: 400 Lake Avenue Northeast, Largo, FL, USA
Year: 2012
Photographs: Giovanni Chiaramonte

Structure: Redesco srl
Electrical And Mechanical Systems: Ariatta Ingegneria dei Sistemi srl
Interior And Lighting: Giuseppe Marinoni ,Vilma Cernikyte

From the architect. Built in the 2012 after Giuseppe Marinoni’s design had won an international competition, the Learning Centre FLA (Lombardy Foundation for the Environment) at Seveso looks on the outside like a primary volume, divided up by vertical fissures and sectioned by the glass front: a wing of the square and proscenium opening onto the town. The rigorous elliptical layout of the plan is in fact a collage of irregular forms suited to a variety of uses: conference rooms, exhibition spaces, offices, a media library. The architectural conception exploits natural light as a means of creating mutable environmental qualities. The artificial lighting, on the other hand, draws attention to the spaces generated inside, visible outside at night as

533b7b3ac07a80e62d00006a_primary-school-j-jaur-s-ii-yoonseux-architectes_01-530x328

Previous:

Primary School J.Jaurès II / YOONSEUX Architectes

00_Big

Next:

The BIG U: BIG’s New York City Vision for “Rebuild by Design”

You may also like

Post a new comment

1 × 5 =