One-Storey House Designed Within the Landscape Contex: Villa Sterk

13 April of 2014 by

Villa Sterk, a  one-storey residence designed within the landscape context was completed last year by the Amsterdam-based architectural firm, Inbo, in Bontebok, the Netherlands. Hidden from the road by walls of trees, the house offers intimacy and tranquility. It’a a peaceful secluded haven, ideal to relax and enjoy the quiet of the countryside. Morning dew, a cup of steaming coffee, the vast expanse of green, the soothing sound of dawn – you don’t need much to unplug from a chaotic lifestyle and give your brain a break. Enjoy the little things.
“Where the tree rampart touches the house, a natural stone wall takes over the guidance of the landscape and at the same time serves as the termination on both short sides of the house. On the south side the stone wall retreats a little and provides a diagonal view of the landscaped garden. The ground floor floats just above the earth as

xiamen_vankely_nl_designboom01

Previous:

NL architects combines residential towers and shopping center in china

Freelon-Adjaye-and-Bond-selected-to-design-the-NMAAHC-02

Next:

FREELON, ADJAYE AND BOND SELECTED TO DESIGN THE NMAAHC

You may also like

Post a new comment

5 × two =