Primary School J.Jaurès II / YOONSEUX Architectes

04 April of 2014 by

Architects: YOONSEUX Architectes
Location: Livry-Gargan, France
Design Team: Kyunglan Yoon, Philippe Seux
Area: 530 sqm
Year: 2014
Photographs: Fabrice Dunou

From the architect. The Livry Gargan town, which is located in the north of Paris, decided to expand the Jaurès  primary school to respond to the increasing number of pupils. The site is situated between the two main buildings of the school and at the edge of the plot.
The project’s extension reveals a simple line along which a garden comes along the classrooms and the covered playground. This line clearly appears as a contemporary response compared to the existing building.
The pupils come into the classrooms through a corridor with opal glass and once into these classrooms they discover the beautiful view of the garden. The staging joists blackout curtain, the choice of “sango kaku” trees display in the center of triptych windows make the school a learning space opened to the external landscape.

Larch

BIG Designs Labyrinth for Atrium of National Building Museum

Previous:

BIG Designs Labyrinth for Atrium of National Building Museum

jpeg

Next:

Learning Center FLA / Studio Marinoni

You may also like

Post a new comment

ten + sixteen =