S. Victor Lofts / A2OFFICE

09 May of 2015 by

Architects: A2OFFICE
Location: Porto, Portugal
Architecture And Coordination: Alberto Dias Ribeiro
Area: 52.0 sqm
Year: 2015
Photographs: AL.MA

Collaboration (Previous Study): Ana Fareleira
General Contractor: Paulo Bessa, Lda.
Construction Management: AZU

From the architect. This project presents a rehabilitation of an 19th century old building with an unusual triangle-shaped planimetry, with an deployment area of only 52m², following a housing program consisting of 4 lofts in open space.

This condition has determined much of the interior spatial organization solution, where a new staircase plays a major role.

The facade colors have been restored, with new frames. The wooden structure of the floors was maintained and strengthened.

Upstairs, the original volumetry of the building was restored, revealing a small terrace that crowns the intervention.

S. Victor Lofts / A2OFFICE originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 09 May 2015.send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?

contemporary-home_070515_02

Previous:

A House That Greets You With A Pointy Protruding Entrance

Pulp-Pavilion-by-Ball-Nogues-studio_dezeen_b

Next:

Coachella festival pavilion by Ball-Nogues Studio built using over a tonne of paper pulp

You may also like

Post a new comment

17 − 2 =