The Aluminum Cabin in Vestfold by JVA

09 April of 2014 by

Architects: JVA
Location: Vestfold, Norway
Primary Architects: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs,Alessandra Kosberg, Ane Sønderaal Tolfsen
Area: 90 sqm
Year: 2013
Photographs: Nils Petter Dale

From the architect. Situated in a beautiful archipelago, this seaside cabin is a replacement project for a worn-out, unpractical cabin which was dominating the site. The area’s building code and its following obstructions have formed the project in size and form, as well as an enhanced site-specific adaption to the landscape.

The cabin consists of three interconnected volumes where three outdoor spaces is created. All three outdoor rooms give several sun and shelter options during the day. The cabin is placed between two rocks and the characteristic landscape makes the cabin appear low in the terrain.

The plan is programmatically divided in two by the roof ridge. One side is subdivided into bathrooms, bedrooms and kitchen – while the other side is one large living room. The division is to be

THE-PINCH-by-John-Lin_dezeen_ss_4

Previous:

Community library in China turns a roof into a playground

AGE-photo 5 3000px-A_1024

Next:

Le Bureau Office by Michaël Menuet Architecte

You may also like

Post a new comment

17 − nine =