Thomas Phifer’s Ethereal Woodland Retreat Hides Behind a Rippled Silver Curtain

12 June of 2015 by

Standing on an idyllic clearing within a nine-acre woodland parcel in the Hudson Valley, the Salt Point House boasts an ethereal beauty that is still strikingly contemporary. Designed by Thomas Phifer and Partners for a New York City couple, this stunningly simple weekend retreat consists of a glass and wood box sandwiched between two rippled silver curtains. Made from perforated stainless steel, the shades not only keep the interiors private but also filter the excess brilliance mediating the home with its luscious surroundings. The project’s brief was simple: to design a small, comfortable, and low-maintenance retreat with two bedrooms, an […]

556e4289e58ece95660001f9_a-frame-rethink-bromley-caldari-architects_portada_bca-a-frame-009-530x639

Previous:

A-Frame ReThink / Bromley Caldari Architects

coffee-bar_120615_04

Next:

This Cafe In San Francisco Has An Interior Covered In Scorched Wood

You may also like

Post a new comment

4 × four =