Townhouses with Private Courtyards / baan puripuri

06 May of 2015 by

Architects: baan puripuri
Location: Bangkok, Thailand
Project Team: Pajitpong Pongsivapai, Khajorn Jaroonwanit
Area: 233.0 sqm
Year: 2015
Photographs: Beer Singnoi

From the architect. After decades of development, many townhouses, especially in Bangkok, have turned, unintentionally, to dark and air-con ventilated box-type buildings. To bring back improve living quality, we create an air well and a pocket garden in the middle of each unit.

This internal courtyard provides natural light & ventilation, green and relaxing space while maintaining privacy for inhabitants.

Internal balconies and key functions are placed and stacked next to the courtyard with a semi outdoor bridge linked these functions together. Landscape at the center is also the main focus point of the house with random brick walls behind as a backdrop.

The front facade is series of random brick walls which designed as vertical fins shading double height living area from late morning glare and heat. Cantilevered planter boxes protruding from the facade add

architecture-Thailand-villa

Previous:

Catalyst For a Rejuvenating Escape: Headland Villa 2 in Koh Samui, Thailand

5542c033e58ece5029000484_ham-on-wheels-external-reference-architects_portada_001_-_1-1_hdr2_-_full_240dpi-530x352

Next:

Ham on Wheels / External Reference Architects

You may also like

Post a new comment

seventeen − 4 =