Viborg Town Hall / Henning Larsen Architects

27 May of 2015 by

Architects: Henning Larsen Architects
Location: 8800 Viborg, Denmark
Area: 19400.0 sqm
Year: 2011
Photographs: Thorbjørn Hansen

From the architect. The new town hall is situated in a previous military area on the outskirts of Viborg. Shaped as a white sculpture floating above a dark base, the building opens up to the town hall square and the new green park.

Employees and visitors are invited into a building characterised by brightness, openness and flexibility. The green roof running from the building base beautifully interacts with the landscape and the green parking roofs surrounding the front square.

In the large atrium rising up six floors from floor to ceiling, a broad staircase constitutes a sculptural, uniting element. The employee cafeteria and kitchen are placed on the top floor of the building offering a nice view and direct access to a large roof terrace.

The interplay between house and park creates a new place in the town where

Glyndebourne-White-Cube-by-Carmody-Groarke-SQ_dezeen_468_1

Previous:

Carmody Groarke's new White Cube gallery is an angular timber and plastic pavilion

artist-studio_270515_03

Next:

This Backyard Art Studio Has A Garden View

You may also like

Post a new comment

five × two =